На 27 април  Владо Карамазов навърши 44 години, научи Sofia24.bg. Истинското име

...
На 27 април  Владо Карамазов навърши 44 години, научи Sofia24.bg. Истинското име
Коментари Харесай

Този младеж днес е един от най-талантливите и харесвани актьори в България-Снимка

На 27 април  Владо Карамазов навърши 44 години, научи Sofia24.bg. Истинското име на артиста е Владимир Александров. Псевдонимът Карамазов е фиктивен от режисьорката Лилия Абаджиева още на първото му зрелище в Народния спектакъл „ Иман Вазов “. Псевдонимът е взет от романа на Достоевски “Братя Карамазови “.
 Владимир е роден на 27 април 1979 година в семейство на спортисти. Баща му е ръгбист, а майка му е лекоатлетка. Има по-голям брат. Владо приключва Техникума по публично хранене, където овладява кулинарното изкуство. Паралелно с това посещава актьорското студио на Бончо Урумов. Той кандидатства в НАТФИЗ и е признат кукловодство. След първи курс професор Сейкова прави оценка гения му и го взима в класа си, с цел да учи за драматичен  артист. Участията му на родната сцена стартират в трети курс. Докато е студент в НАТФИЗ, Владо работи и като модел. 

Карамазов стана изключително известен у нас, откакто се появява на дребния екран като водещ на „ Сървайвър “. Има безчет функции в театъра и във кино продукции. Освен артист и продуцент, от 2019 година Владимир Карамазов се занимава съществено и с снимка. Негови фотографии са оповестени в престижни  платформи и печелят награди. Негово занимание и пристрастеност са също по този начин и пътешествията, гмуркането и пистовите мотори. 

Печели премия „ Икар “

през 2022 година за водеща мъжка роля за Кандидатът в „ Опашката “ от Захари Карабашлиев. През 2017 година е с номинация за Аскеер за „ Водеща мъжка роля “ за ролята на Ален Рей в „ Богът на касапницата “ от Ясмина Реза. През 2013 печели премия „ Златен век “ за принос в културата от Министерство на културата. През 2011 – премия „ Иван Димов “ за високи достижения в областта на изкуството от Фонда за надарени млади артисти към Фондация „ Млади български гении “.

През 2011 година – номинация за Аскеер за „ Поддържаща мъжка роля “ за ролята на Кристиан дьо Новилет в „ Сирано дьо Бержерак “ от Едмон Ростан. През 2011 година – номинация за „ Икар “ за ролята на Кристиан дьо Новилет в „ Сирано дьо Бержерак “ от Едмон Ростан. През 2003 година – номинация за Аскеер за „ Изгряваща звезда “ за ролята на Иван Сенебирски в „ Албена “ от Йордан Йовков, режисура Иван Добчев.
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР